2018 Oyuncular Şampiyonası'nda zafer Ronnie O'Sullivan'ın!



  O'Sullivan, zorlanmadığı bir final maçının ardından Shaun Murphy'i 10-4 yenerek, kupayla beraber £125,000'un da sahibi oldu.

  42 yaşındaki oyuncu, Llandudno'ya bu sezon kazandığı İngiliz Açık, Şanghay Masters, Birleşik Krallık Şampiyonası ve Dünya Grand Prix ile beraber gelmişti ve Oyuncular Şampiyonası onun 5. sıralama turnuvası şampiyonluğu oldu. Bir sezonda 5 sıralama turnuvası kazanma başarısını daha önce Stephen Hendry, Mark Selby ve Ding Junhui de göstermişti. Dünkü galibiyetle birlikte artık o üçlünün yanında Ronnie O'Sullivan'ın da adı yazacak.

  Kariyerinin 33. sıralama turnuvasını kazanan O'Sullivan, Hendry'nin rekoruyla farkı üçe indirdi ve farkı daha da azaltmak için şansı var. Sezonun açık ara en iyi oyununu oynayan Roket, önümüzdeki haftalarda başlayacak Çin Açık ve/veya Dünya Şampiyonası'nı kazanması halinde bir sezonda en fazla sıralama turnuvası kazanan oyuncu olacak. (6)

  * Dünkü maç ikilinin bu sezon karşılaştığı üçüncü final maçıydı. Bir davet turnuvası olan Şampiyonlar Şampiyonu'nda Shaun Murphy kazanırken, Birleşik Krallık Şampiyonası'nda Ronnie O'Sullivan kazanmıştı.



Kaynak: TOGB

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2018 Cebelitarık Açık Şampiyonu Ryan Day

Engelli Sporcular Belçika Açık'ta Mücadele Etti

2018 Dünya Senyörler Şampiyonu Igor Figueiredo