2018 Galler Açık Şampiyonu John Higgins



  Wishaw Büyücüsü finalde Barry Hawkins'i 9-7 ile geçti ve şampiyon oldu. Higgins, 5. Galler Açık zaferiyle beraber en prestijli home nations serilerinden olan turnuvayı da en çok kazanan isim konumunda artık.

  Higgins 4-2 geriden gelerek adına yakışır bir finalin ardından Ray Reardon Kupası'nın ve £70,000 para ödülünün sahibi oldu. Ayrıca Nigel Bond maçında yaptığı 144'lük seriyle de turnuvada yapılacak en yüksek seri için belirlenen £2,000'u kasasına attı. Galler Açık, Dünya ve Birleşik Krallık Şampiyonalarının ardından en uzun soluklu sıralama turnuvası konumunda ve Dünya Şampiyonası öncesi bu zorlu virajdan başarıyla dönen isim, Ronnie O'Sullivan'ın bir farkla önüne geçen John Higgins oldu. Daha önce 2000, 2010, 2011 ve 2015 yıllarında kazandığı kupayı üç yıl aradan sonra tekrar kazanmayı bildi.

  İskoç dev, Eylül ayında kazandığı Hindistan Açık'ın ardından sezonun ikinci, kariyerinin ise 30. sıralama turnuvası zaferini elde etti. Tüm zamanlar listesinde Ronnie O'Sullivan 32, Stephen Hendry ise 36 sıralama turnuvası şampiyonluğuna sahip ve liderliğini koruyor.

  42 yaşındaki efsane, en zorlu eşleşmelernden birini geçerek finale kaldı ve oyunun her yönünü iyi oynayabilme becerisi her zamankinden daha güçlü. Onun all-rounder yönünden bahsetmişken '92 jenerasyonunun diğer üyelerini anmadan olmaz. Aynı yıl profesyonel olan büyük üçlü Higgins, O'Sullivan ve Mark Williams bu sezon oynanan 16 sıralama turnuvasının sekizini paylaştılar. Higgins, 5. sırada kalmaya devam edecek ancak 4. sıradaki rakibi Ding Junhui'yle arayı kapatıyor. Barry Hawkins ise finalist olarak aldığı £30,000'la beraber dünya sıralamasında Shaun Murphy'yi geride bırakarak 7. sıraya yükseldi.


  Barry Hawkins ise yarı final maçı sonrası demeçleriyle ne kadar karakterli bir insan olduğunu ortaya koydu. Maç sonrası açıklamasında düşen formuna ilişkin konuşan 'Şahin', uzun süredir ağır depresyon nedeniyle tedavi gören kız kardeşinin eşinin intiharı sonrası çocukların ve aslında tüm ailesinin çok zorlu bir süreçten geçtiğini anlattı. Bu açıklamaları kaybettiği final maçından sonra da yapabilir ve medya okuması yapamayan herkesi Higgins'in zaferinden kendi trajedisine kanalize edebilirdi. Hem yaşadığı bunca olayı bir zaferin ardından, 2018 Galler Açık finalisti unvanıyla yapması  Onun nasıl bir insan olduğunu açıkça ortaya koyuyor.




  John Higgins'i bu muhteşem zaferin ardından tebrik ederken, Barry Hawkins'i de tekrar final masalarında görmek güzel. Artık Galler Açık geride kaldı. Başkent Cardiff'ten ayrılıyoruz ve gözlerimiz şimdiden İspanya'nın güneyinde. 2018 Cebelitarık Açık turnuvasında görüşünceye dek, hoşça kalın!


* Siz de hem Galler Açık özelinde hem de blog ile ilgili görüşlerinizi yorumda belirtebilir soru, görüş ve/veya şikayetleriniz için iletişim sayfasında küçük bir form aracılığı ile ulaşabilirsiniz.





Kaynak: worldsnooker

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2018 Cebelitarık Açık Şampiyonu Ryan Day

Engelli Sporcular Belçika Açık'ta Mücadele Etti

2018 Dünya Senyörler Şampiyonu Igor Figueiredo