2018 Cebelitarık Açık Şampiyonu Ryan Day


  Ryan Day, Cebelitarık Açık finalinde Cao Yupeng'i 4-0 yenerek ikinci sıralama turnuvasını kazandı. İlk tur karşılaşmaları gibi finallerinden de 7 frame üzerinden oynandığı turnuvanın son gününde Galli oyuncu, 59 dakikada iki 50+ ve bir yüzlük seri yaptığı maçta skoru 4-0'a getirdi ve £25,000 para ödülünün sahibi oldu.

  19 yıllık profesyonel kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Day, müzeyi çeşitlendirmeye başladı. Bu sezona kadar finallere ulaşsa da hiç sıralama turnuvası şampiyonluğu yaşamayan Galli, bu gidişatı Haziran ayında oynanan Riga Masters'ta kırmıştı. Birleşik Krallık Şampiyonası'nda da yarı final oynayan Day, dünya sıralaması'nda 17. sıraya yerleşti.

  Ryan Day tıpkı Riga Masters gibi kısa formatlı olan bu turnuvada 7 maç kazandı ve en yüksek
profilli rakibi Joe Perry'yi çeyrek finalde 4-1 yendi. Scott Donaldson'la oynadığı yarı final maçı ise Ryan Day'in neden ilk sıralama turnuvası şampiyonluğunu 19 yıl sonra kazandığının izlerini taşıyordu. Üçüncü frame'de durum 3-0 kendi lehineyken yaptığı basit hata sonucu rakibini oyuna dahil eden Galli oyuncu, karar frame'inde bu kez Donaldson'ın yaptığı hatayı değerlendirerek finale ulaştı.

  Çinli Cao Yupeng ise bu sezon Aralık ayında oynanan ve 8-4 öndeyken Neil Robertson'a karar frame'iyle 9-8 kaybettiği İskoç Açık'tan sonra ikinci kez sıralama turnuvası finali gördü. Yupeng, eğer kazansaydı 1 yıllık sıralamada Graeme Dott'ı ilk 16 dışına iterek Oyuncular Şampiyonası'na gidebilecekti ancak finalist olarak kazandığı £12,500 yeterli olmadı ancak 2 yıllık sıralama listesinde yedi basamak birden 
yükselerek 43. sıraya çıktı.

  Maç sonrası Day: "Kısa bir süre içinde iki turnuva kazanmak güzel ve bu hafta özelinde iyi yaptığım birçok şey vardı. Finalde fırsat bana gelince bunu iyi değerlendirdim. Amacım Dünya Şampiyonası için ilk 16'da yer almak - Crucible yarışında Mark Allen'ın ardından 17. sırada - ve eleme oynamamak. Yarıştaki bütün oyuncular bunu ister çünkü bu çok büyük bir avantaj. Çin Açık'ta olmayacağım o yüzden Llandudno'da iyi bir turnuva geçirmem gerekiyor." dedi.

  Galler Açık'taki performansına ilişkin de konuşan Ryan Day: "Galler'de yeni bir ıstakayla oynadım ve maçtan yalnızca 15 dakika önce elimdeydi. Aradığım ıstakanın bu olduğunu düşünmüştüm ama ilk turda kaybettim. Bu hafta ıstakaya alışmamla beraber verdiğim kararın doğru olduğunu gördüm." sözleriyle açıkladı Galler performansını.

  Haftaya tekrar Galler'de olacağız. Llandudno'da düzenlenecek Oyuncular Şampiyonası'nda görüşmek üzere!




Kaynak: worldsnooker

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Engelli Sporcular Belçika Açık'ta Mücadele Etti

2018 Dünya Senyörler Şampiyonu Igor Figueiredo