Ronnie O'Sullivan'ın en genç 147'lik seri yapma rekoru kırıldı!



  15 yaşındaki Sean Maddocks, bir turnuvada 147'lik seri yapan en genç oyuncu rekorunun yeni sahibi oldu. Rekor; 15 yıl 90 günle, Leeds'de düzenlenen LITETASK Pro-Am Series turnuvasında Maddocks'un Jake Nicholson'la yaptığı maçta kırıldı. Turnuvanın son 32 maçı, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında oynanmıştı.

  Ronnie O'Sullivan, 1991'den beri en genç maksimum seri yapan oyuncu ünvanını elinde tutuyordu ve rekoru kırdığı sırada Maddocks'dan sadece 8 gün daha büyüktü. Roket, şu ana kadar yaptığı 925 yüzlük seri ve 13 maksimum seri ile bu iki istatistik kaleminde halihazırda birinci sırada bulunuyor.

  Maddocks'u Neil Johnson çalıştırıyor ve genç oyuncu Merseyside Açık'ta şampiyon oldu. Koç Johnson, Dünya Profesyonel Bilardo ve Snooker Birliği(WPBSA)'ne verdiği demeçte oyuncuyla ilgili umutlarını anlattı:

  "Sean'ı 10 yaşından beri çalıştırıyorum. En başından beri onda özel bir şeyler olduğunu görebiliyordum ve neyse ki yeteneğinin yanında çok büyük de bir iş ahlakına sahip. Tabii bütün genç oyuncular gibi onunda önünde uzun bir yol var. Potansiyelini aşabilirse bunu yapabileceğine inanıyorum ve umarım burası bir başlangıç olur."

  Aynı zamanda genç oyuncunun bu başarısı Guinness World Records'da da yerini aldı.

   Performansına bakarak konuşacak olursak Ronnie O'Sullivan'ın önünde daha uzun yıllar olduğu aşikar ancak Ronnie O'Sullivan bile olsanız karşı koyamayacağınız bazı şeyler var, doğanın kanunları gibi. Her ne kadar kabullenmek istemesek de Roket bir gün oynamayı bırakacak ve onun performansına yaklaşacak, çok zor olsa da belki geçecek isim neden Maddocks olmasın?

   Snooker dünyasının Roket'in ardından onun yeteneğinde sporcular görmeye çok ihtiyacı var ve eğer bu isimlerden biri Maddocks olacaksa şayet, koç Johnson'ın değindiği iş ahlakıyla çalışmaya devam edip potansiyelini aşmalı.


Kaynak: bbc sport

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2018 Cebelitarık Açık Şampiyonu Ryan Day

Engelli Sporcular Belçika Açık'ta Mücadele Etti

2018 Dünya Senyörler Şampiyonu Igor Figueiredo