2018 World Grand Prix Şampiyonu Ronnie O'Sullivan



  Ronnie O'Sullivan, World Grand Prix finalinde rahat bir maç çıkartarak Ding Junhui karşısında 10-3 kazandı ve Preston'da şampiyon oldu.

Öğlen seansını 6-3 ile geçen O'Sullivan, akşam seansı öncesi ilk knock-down'ı yapmıştı.

  Ding, yarı finalde dünya 1 numarası Mark Selby'e karşı çok yıpratıcı bir maç oynamış ve karar frame'ini kazanarak 6-5 ile finale çıkmıştı. Dört saatten fazla süren ve çok geç bir saatte biten bu maçın ardından Çinli oyuncunun, hemen ertesi günü oynanacak final maçı için çok az vakti vardı.

Ronnie bu avantajı kullanmasını bildi. Kariyerindeki 32. sıralama turnuvasının ve £100,000'luk ödülün sahibi oldu.


  O'Sullivan, ilk frame'i kaybetmesinin ardından 71'lik iki seriyle durumu 2-1'e getirdi. Dördüncü frame'i 68'lik seri yaparak 42-81 kazanan Ding eşitliği sağladı. Hemen ardından Roket, iki yüzlük seri yaparak iki farklı üstünlük sağladı. Akabinde Ding maçtaki son frame'ini 42 ve 64'lük serilerle kazandı ve durumu 4-3'e getirdi. O'Sullivan öğlen seansını kalan iki frame'i de alarak kapattı ve kapanışı yine yüzlük seri(120) ile yaptı. (6-3)


  Ronnie O'Sullivan akşam seansına da hız kesmeden devam etti ve 113'lük bir seriyle farkı dörde çıkarttı. Bu farkla beraber oyundan düşen Ding Junhui, çok fazla hata yaptı ve akşam seansında frame alamadan masadan ayrılmak durumunda kaldı.

  Ronnie maç sonu ITV'ye verdiği röportajda "Oynamak, yarışmak ve keyif almak güzel. Geçen yılki Dünya Şampiyonası'ndan önce kendimi tekrar spora adadım, işe koyuldum ve bir iki sonuç aldım. Londra Masters'dan beri oynamıyorum ve buraya elim soğuk geldim. Bu hafta şanslıydım." dedi.

  Roket, profesyonel kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Şöyle ki bu sezon Ronnie'nin en fazla sıralama turnuvası kazandığı(4), en fazla yüzlük seri yaptığı(59) ve en fazla para ödülü kazandığı sezon.


Ve bu adam 42 yaşında. İnanılmaz...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2018 Cebelitarık Açık Şampiyonu Ryan Day

Engelli Sporcular Belçika Açık'ta Mücadele Etti

2018 Dünya Senyörler Şampiyonu Igor Figueiredo