Engelli Sporcular Belçika Açık'ta Mücadele Etti


  Geçtiğimiz hafta başkent Brüksel'de gerçekleşen Belçika Açık'ta, WDBS'ye kayıtlı oyuncular ve yerel katılımcılar mücadele etti. Belçika Açık, Dünya Engelli Bilardo ve Snooker Birliği (WDBS)'nin Birleşik Krallık dışında düzenlediği ilk turnuva olma özelliğini de taşıyor. Çeşitli gruplarda mücadele ederek bir araya gelen sporcular, engelli snookerı için de çok büyük bir adım attı.


  1. ve 2. gruptaki sporcuların mücadele ettiği tekerlekli sandalye karşılaşmasında kazanan Belçikalı Kurt Deklerck oldu. Grup aşamasını çok iyi geçen iki oyuncunun karşılaştığı finalde 22 kez Belçika ulusal şampiyonu olan Kurt Deklerck, Tony Southern'ı 3-1 yendi.

  Başka bir takım engellerin gruplandırıldığı 3. ve 4. grup finalinde Daniel Blunn, David Church karşısında 3-0 kazandı ve kariyerinin 5. WDBS turnuvasını kazanarak bir rekora da imza attı. Grup aşamasında sadece bir frame kaybeden Blunn, yeteneğini bir kez daha kanıtladı ve 2015 yılında yeniden dizayn edilen WDBS'nin en iyi oyuncusu olduğunu gösterdi.


  Grup aşamasında çok iyi mücadele eden ancak elenen isimlerin yer aldığı Challenge Cup'ta ise Belçikalı Patrick Puttemans'ı yenen Danielle Findlay, altın madalyanın sahibi oldu.

  Bir sonraki WDBS etkinliği, öğrenme ve duyma problemleri olan sporcuların mücadele edeceği Paul Hunter Disability Classic olacak. Turnuva, 18-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.




Kaynak: WDBS

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

2018 Cebelitarık Açık Şampiyonu Ryan Day

2018 Dünya Senyörler Şampiyonu Igor Figueiredo